Krediet op basis van WOZ

WOZ krediet

Het WOZ krediet is een populaire lening waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van de overwaarde van de woning. Het WOZ krediet combineert namelijk de voordelen van een doorlopend krediet met de voordelen van een tweede hypotheek. Hierdoor kunt u een voordelige lening afsluiten dat alle vrijheid van een doorlopend krediet combineert met de relatief lage rente die geldt voor een hypotheek. De hoogte van het WOZ krediet is gebaseerd op de WOZ waarde van de woning en juist omdat de waarde van de woning garant staat voor het verstrekte krediet kan de kredietverstrekker een goedkope lening met een lage rente aanbieden.
Voordelen van een WOZ krediet zijn:
- geen notariskosten,
- geen taxatiekosten,
- geen afsluitkosten,
- lage rente,
- veel vrijheid,
- doorlopend geld beschikbaar,
- eenvoudig aan te vragen.
Bij een WOZ krediet wordt er dus op basis van de WOZ waarde van de woning een maximaal kredietbedrag afgesproken. Dit krediet bedrag staat dus geheel tot u beschikking. Het is aan uzelf of u dit in een keer wilt gebruiken of dat u het in delen wilt opnemen. Er wordt alleen rente betaald over de opgenomen leensom.
Vaak is het ook eenvoudig mogelijk om een bestaand doorlopend krediet over te sluiten naar een WOZ-krediet. Hierdoor kunt u dan ook in aanmerking komen voor de lage rente en kan het oversluiten dus veel besparen.
Wij hebben een aantal WOZ kredieten met elkaar vergeleken. Het ene WOZ krediet is het andere niet, zo is uit onze vergelijking gebleken. De verschillende banken en andere kredietverstrekkers hanteren behalve verschillende rente tarieven ook verschillende voorwaarden. Het verschil tussen de laagste rente en de hoogste rente was in onze vergelijking bijna 4 procent en dat kan op jaarbasis een heleboel geld schelen. Zoals gezegd speelt niet alleen de laagste rente een rol bij de keuze van het voor u voordeligste WOZ krediet. Daarom hebben wij de conclusies uit onze vergelijking voor u op een rijtje gezet en verwoord in onze WOZ krediet tips. Lees ze eens rustig door en doe hier u voordeel mee.

WOZ krediet Tips.

 • Vergelijk.
  Wij hebben een groot aantal WOZ kredieten met elkaar vergeleken en hebben zowel grote verschillen in zowel rente als in voorwaarden geconstateerd. Het is verstandig om zelf ook eens meerdere WOZ kredieten met elkaar te vergelijken. Het vergelijken kan eenvoudig op het internet gebeuren, kost niet veel tijd en kan straks veel voordeel opleveren. Behalve dat het u uiteindelijk veel voordeel zal opleveren, levert het u ook meer inzicht op. Bij het vergelijken van WOZ kredieten is het ook belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Met verschillende aanbieders bedoelen wij niet alleen in naam maar ook in omvang en type. Vergelijk dus bijvoorbeeld eens de offertes van de grote bekende banken met offertes van kleinere banken en kredietverstrekkers. Juist tussen deze verschillende aanbieders kunt u grote verschillen vinden.
 • Maximaal kredietbedrag.
  Het maximale kredietbedrag is deels afhankelijk van de overwaarde van de woning. Met de overwaarde bedoelen we in dit geval het verschil tussen de hoogte van u huidige lopende hypotheek en de waarde die de WOZ beschikking aangeeft. Zelfs als er nog niet direct sprake is van overwaarde zijn er een aantal kredietverstrekkers dat een WOZ krediet afsluiten tot maximaal 150% van de WOZ waarde van de eigen woning.
  Een WOZ krediet is dus voor veel huizen bezitters gemakkelijk toegankelijk. Het maximale kredietbedrag is echter afhankelijk van zowel de overwaarde als van de richtlijnen die de kredietverstrekker hanteert.
 • Extra verzekeringen.
  Vaak wordt er bij het afsluiten een overlijdensrisico verzekering mee afgesloten. Deze verzekering zorgt ervoor dat er geen schulden overblijven als de kredietnemer overlijdt. De kredietnemer is in dit geval dus degene die het WOZ krediet heeft afgesloten. Deze aanvullende verzekering kan verplicht gesteld worden. Hier worden uiteraard kosten (premie) voor gerekend. Deze kosten kunnen zowel al in de rente zijn verwerkt of als losse polis worden berekend. Let hier dus op bij het vergelijken en afsluiten. De laagste rente hoeft door deze aanvullende voorwaarde dus niet per definitie ook het goedkoopste WOZ krediet te zijn.
 • Wie komt er in aanmerking voor een WOZ krediet.
  Om voor een WOZ krediet in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo zult u in het bezit moeten zijn van een eigen woning en zul u inkomsten moeten hebben waaruit moet blijken dat u de lasten die een WOZ krediet met zich meebrengt ook op een verantwoorde wijze kunt dragen. De kredietverstrekker zal meestal ook een BKR toetsing aanvragen. Het WOZ-krediet zelf wordt over het algemeen bij het BKR in Tiel geregistreerd als een doorlopend krediet.
 • Mogelijkheden.
  Een WOZ krediet biedt veel mogelijkheden. Zo kunt u de maximale leensom in een keer in zijn geheel of in delen opnemen. Ook kunt u er voor kiezen om het maximale krediet maar deels op te nemen zodat u altijd nog geld achter de hand hebt. Vaak is het ook mogelijk om het al afgeloste krediet weer opnieuw op te nemen. Ook het bestedingsdoel is niet vastgelegd bij een WOZ krediet. U kunt het geld gebruiken voor een investering in u woning maar dit hoeft niet. Kortom met een WOZ krediet bepaald u zelf hoe u het bedrag wilt opnemen en besteden.
 • Aflossen.
  Een belangrijk kenmerk van een krediet is dat het uiteindelijk ook weer een keer moet worden afgelost. Dit is dan misschien ook wel een van de grootste nadelen van een WOZ krediet. Het biedt zoveel vrijheid tot het steeds opnieuw gebruik kunnen maken van het al afgeloste deel, dat de uiteindelijke totale aflossing nog wel eens langer op zich zal laten wachten dan waar vooraf op was gerekend. Een ander belangrijk punt ten aanzien van het aflossen is dat u er op moet letten dat een eventuele tussentijdse aflossing boetevrij kan gebeuren. Meestal is dit gelukkig het geval.
 • Oversluiten.
  Het grote voordeel van een WOZ krediet ten opzichte van een standaard doorlopend krediet is de lage rente. Het kan dan ook erg voordelig zijn om een bestaand lopend krediet over te sluiten naar een WOZ krediet. Vaak biedt u eigen kredietverstrekker hier al de mogelijkheid voor. U hoeft echter niet per se bij u eigen kredietverstrekker te blijven. Een kleine vergelijking met andere kredietverstrekkers kan veel geld besparen en kan bij het oversluiten veel voordeel opleveren.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.