Lenen voor senioren.

Seniorenlening

De seniorenlening is een soort persoonlijke lening die speciaal ontwikkeld is voor senioren. Waar het voorheen lastig was voor senioren om nog een lening af te sluiten zijn er verschillende kredietverstrekkers met een relatief nieuw product op de markt gekomen, de zogenaamde seniorenlening. Op deze manier kunnen senioren dus alsnog een lening af sluiten om een grotere aankoop of bijvoorbeeld verre reis mee te financieren.
Één van de kenmerken van een senioren lening is, behalve het feit dat de aanvangsleeftijd hoger mag liggen dan bij de standaard leningen, dat de looptijd vooraf vastgesteld is en het leenbedrag plus de rente terugbetaald zal worden in gelijke maandelijkse termijnen. Bij een seniorenlening weet u dus vooraf waar u aan toe bent.
Wij hebben een aantal seniorenleningen en aanbieders van seniorenleningen met elkaar vergeleken. De resultaten van deze vergelijking waren weer verbluffend. Er bestaan namelijk grote verschillen in zowel de voorwaarden als in de aangeboden rente voor een seniorenlening. Bij de seniorenlening zitten de grootste verschillen in voorwaarden vooral in:
- instapleeftijd,
- eindleeftijd,
- maximale leenbedrag,
- overlijdensrisicodekking.
Ook de rente verschillen tussen de verschillende seniorenleningen waren aanzienlijk. Om u een beetje op weg te helpen om het beste en voordeligste rentekrediet af te sluiten hebben wij een aantal tips opgesteld. Doe hier uw voordeel mee en kijkt u zelf eens waar u de gunstigste en goedkoopste seniorenlening kunt afsluiten.

Seniorenlening Tips.

 • Bepaal wat u wilt lenen.
  Stel vooraf vast welk bedrag u straks wilt gaan lenen. Dit is zowel belangrijk voor uzelf, maar ook straks bij de keuze van de seniorenlening. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de verschillende bedragen die bij een seniorenlening geleend kunnen worden. De bedragen variëren van circa 2000 tot meer dan 50.000 Euro. De meeste kredietverstrekkers hanteren een limiet. Zo stelt de ene aanbieder een limiet van minimaal 2000 tot maximaal 12.500 Euro en stelt een andere kredietverstrekker weer een limiet wat aanzienlijk hoger ligt. Als u bepaald heeft wat u wilt lenen, kunt u waarschijnlijk al een aantal kredietverstrekkers voor een seniorenlening laten afvallen omdat zij gewoonweg andere kredietgrenzen hanteren.
 • Vergelijk meerdere seniorenleningen.
  Zoals uit onze vergelijking van seniorenleningen naar voren is gekomen bestaan er grote verschillen tussen de verschillende seniorenleningen. Niet alleen in rente maar ook in voorwaarden hanteren de kredietverstrekkers grote verschillen. Het is daarom verstandig om eens bij meerdere kredietverstrekkers een kijkje te nemen. Bijna alle kredietverstrekkers die een seniorenlening aanbieden zijn op het internet vertegenwoordigd. U kunt ze dus eenvoudig bezoeken en kijken wat zij u te bieden hebben. Dit hoeft u niet veel tijd te kosten en kan u straks veel geld en ongemak besparen.
 • Vergelijk verschillende kredietverstrekkers.
  Tussen de aanbieders van een seniorenlening zitten grote verschillen. De meeste consumenten zijn gewend om alleen bij de grote banken en kredietverstrekkers te gaan kijken. Toch is het ook verstandig om bij de misschien wat minder bekende kredietverstrekkers te gaan kijken. Er kunnen namelijk grote verschillen bestaan tussen de verschillende kredietverstrekkers. Verder zult u zien dat als u een aantal aanbiedingen van een seniorenlening heeft bekeken u ook beter op de hoogte bent van wat er allemaal mogelijk is.
 • Leeftijd.
  Bij een seniorenlening kan de leeftijd een belangrijke rol spelen. Verschillende seniorenleningen hanteren verschillende leeftijdsgrenzen. Waar de ene kredietverstrekker de leeftijdsgrens trekt van 60 t/m 65 jaar, hanteert de andere kredietverstrekker weer een leeftijdsgrens van 58 tot 72 of 74 jaar. Andere aanbieders stellen weer dat de seniorenlening ook binnen deze grenzen moet zijn afgelost. Deze leeftijdsgrenzen verschillen sterk en zijn dus bepalend of u voor het seniorenkrediet in aanmerking komt.
 • Looptijd.
  De looptijd van een seniorenlening bepaald in hoge mate de maandelijkse last die u zult moeten gaan opbrengen. Hoe langer de looptijd, hoe relatief lager de maandlast en hoe hoger het uiteindelijke bedrag dat u moet terugbetalen. Een korte looptijd geeft u dus relatief hoge lasten, maar zorgt er wel weer voor dat u uiteindelijk minder terug zult hoeven te betalen. Door een beetje te spelen met de looptijd kunt u zelf een beetje bepalen hoeveel u maandelijks weer wilt gaan terugbetalen.
  Bij een seniorenlening speelt de looptijd ook een belangrijke rol. De verschillende seniorenleningen kennen ook verschillende maximum looptijden. Vaak worden maximum looptijden gehanteerd tussen de 60 en 72 maanden. U moet dus uiteindelijk een voordelige seniorenlening vinden met een passende looptijd.
 • Overlijdensrisico.
  Wordt er na het afsluiten van de seniorenlening, in het geval van overlijden, de restant schuld kwijtgescholden? Vaak wordt bij het aangaan van een seniorenlening ook het overlijdensrisico gedekt, maar niet altijd. Soms geldt er ook een maximum leeftijd aan een overlijdensrisico dekking. Neem dit mee in uw vergelijking.
 • Vervroegde aflossing.
  Voor u een seniorenlening gaat afsluiten kan het verstandig zijn om eens na te gaan of er een boete betaald moet worden bij vervroegde aflossing. Misschien dat u hier nu nog niet gelijk het nut van inziet, maar het gebeurt nog regelmatig dat consumenten hun lening vervroegd willen aflossen, of bijvoorbeeld willen oversluiten, en dan plotseling voor hoge boetes komen te staan.
 • Beslis niet in 1 dag.
  Als u uiteindelijk meerdere offertes heeft opgevraagd of bij meerdere kredietverstrekkers informatie hebt ingewonnen, is het verstandig om dit eens rustig te laten bezinken. Er komt namelijk ineens veel informatie op u af en misschien wilt u naar aanleiding van deze informatie zelfs nog wel u plannen wijzigen. Vergelijk de verschillen tussen de seniorenleningen en maak een weloverwogen keuze, maar laat u toch vooral niet haasten. Het is uw besluit en u zult het straks moeten gaan aflossen, zorg er dus voor dat u geen spijt krijgt van een overhaaste beslissing. Als u nog enige twijfel heeft raadplaag dan een deskundig financieel adviseur.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.