Leningnieuws

WOZ krediet niet meer aftrekbaar

In tegenstelling tot wat veel consumenten denken en wat de naam misschien zou doen vermoeden is de rente die u betaald voor een nieuw WOZ krediet niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Op 1 januari 2013 is de regelgeving over de aftrekbaarheid van lening en hypotheekrente aangepast. Hierdoor geldt dat je bij het afsluiten van een nieuw WOZ krediet of doorlopend krediet de rente niet meer kunt aftrekken van de belasting. Wanneer je een WOZ krediet of doorlopend krediet hebt afgesloten voor deze datum en je ook al voor deze datum recht had op renteaftrek dan zal er vooralsnog niets wijzigen. De rente blijft dan aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor nieuwe kredieten geldt dit dus niet meer.
Door de nieuwe regelgeving is eigenlijk alleen nog de rente voor een persoonlijke lening onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hoewel de rente voor een WOZ en doorlopend krediet over het algemeen lager is dan de rente voor een persoonlijke lening kan het in bepaalde gevallen door deze renteaftrek dus toch interessanter zijn om een persoonlijke lening af te sluiten.

september 2013

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.