Leningnieuws

Stijging aantal nieuwe leningen

Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een stijging in het aantal nieuw afgesloten leningen gemeten. Consumenten hebben namelijk in september van dit jaar voor 350 miljoen euro aan nieuwe leningen afgesloten en dat is iets meer (1%) dan in september 2012.
Dat meldt de Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN) op basis van onderzoek dat is uitgevoerd door het GfK en op basis van cijfers van het CBS. De kredietmarkt liet gedurende de afgelopen 5 jaar een grote terugval zien in het aantal verstrekte leningen. Als we het aantal verstrekte leningen uit bijvoorbeeld september 2008 (650 miljoen euro) dan ook vergelijken met september 2013 (350 miljoen euro) zien we een daling van 46%. Of er door deze 1% stijging ten opzichte van vorig jaar al sprake is van een omslag is waarschijnlijk nog wat te voorbarig. De stijging geeft echter wel aan dat consumenten weer bereid zijn om grotere aankopen te doen en deze te financieren met een lening.
Ondanks deze lichte stijging zal naar verwachting het totaal aan afgesloten leningen en kredieten dit jaar nog ongeveer 10 procent lager liggen dan in 2012.

december 2013

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.