Leningnieuws

Lening zonder verzekering

De AFM heeft besloten dat kredietverstrekkers geen verzekeringen meer mogen aanbieden bij het afsluiten van een lening. De AFM vindt deze verzekeringen namelijk niet in het belang van de klant en heeft bepaald dat alleen verzekeringsmaatschappijen nog deze verzekeringen mogen afsluiten.
Het gaat hier meestal om verzekeringen die de lening aanvrager moet beschermen tegen plotselinge inkomens dalingen als bijvoorbeeld een werkeloosheid en/of om verzekeringen die nabestaanden moeten dekken tegen een overlijden en de mogelijk daarop volgende (rest) schuld. Doordat deze verzekering nu losgekoppeld wordt van de lening is de consument straks beter beschermd tegen koppelverkoop en biedt dit consumenten de kans om bewuster voor deze verzekeringen te kiezen en te vergelijken.
De kredietverstrekkers zijn inmiddels met de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) in overleg getreden en hebben aangekondigd te stoppen met het verkopen van verzekeringen. Dit betekent niet dat deze verzekeringen nu niet meer kunnen worden afgesloten. U kunt ze alleen niet meer bij de kredietverstrekker zelf afsluiten maar nog wel bij een verzekeraar.

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.