Zakelijk krediet nieuws

Minder krediet MKB in 2012.

Het zal voor het MKB in 2012 nog lastiger worden om een krediet af te sluiten dan in 2011. De afgelopen jaren ondervonden steeds meer ondernemers in het Midden en Klein Bedrijf (MKB) al meer problemen bij het verkrijgen van een krediet voor hun onderneming. In 2012 zal dit alleen nog maar verslechteren voorspeld een kredietdeskundige in het Financieel Dagblad. Banken zullen volgens deze oud-hoogleraar accounting en economisch adviseur naar verwachting In 2012 zo'n 20% minder financiering verstrekken aan het Nederlandse mkb.
Een aantal banken, zoals de ABN Amro en ING, heeft deze veronderstelling inmiddels beaamd. Zij verwachten ook dat het volgend jaar waarschijnlijk moeilijker zal worden voor mkb'ers om een financiering rond te krijgen. Volgens de banken is dit te wijten aan de recessie en beperkende maatregelen voor banken.
Grote bedrijven zullen minder last hebben van deze kredietbeperking, omdat de verwachting is dat banken steeds vaker hun energie zullen gaan steken in de grote bedrijven die relatief gezien lagere kosten met zich mee brengen.
Minister Verhagen heeft inmiddels al aangekondigd dat banken volgend jaar meer aandacht zullen moeten gaan besteden aan ondernemers in het MKB die een lening willen afsluiten. Om dit te stimuleren heeft hij aangekondigd met de banken en vertegenwoordigers van het MKB in overleg te gaan en om een half miljoen euro extra in de zogenoemde ondernemers kredietdesk te investeren. Bij de kredietdesk kunnen ondernemers terecht die vragen of klachten hebben over de kredietverlening door banken.

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.