Lening voor starters

Snel een starterslening afsluiten.

Wie nog in aanmerking wil komen voor een starterslening moet er snel bij zijn. De starterslening is een voordelige lening die het voor huizenkopers mogelijk maakt om onder gunstige omstandigheden een bedrag, bovenop een hypotheek, bij de gemeente te lenen waarover zij de eerste 3 jaar geen rente hoeven te betalen. Voor de gemeentes zijn de kosten van de starterslening ook relatief laag omdat het rijk 50% van de kosten vergoed. De starterslening valt onder het pakket maatregelen om de doorstroming op de huizenmarkt te bevorderen.
Veel gemeenten zijn echter gedwongen te stoppen met het verstrekken van starterleningen. Het geld is namelijk bijna op. Dit is veroorzaakt doordat het Ministerie van VROM is opgehouden met de financiering van de landelijke starterslening. Het rijksgeld dat beschikbaar was voor de starterslening was bedoeld om kopers van een woning tot eind 2011 te ondersteunen. Dit geld is echter nu al opgebruikt en dat is dan ook de reden dat de gemeenten eind mei te horen kregen dat deze bijdrage van het rijk vervalt.
Veel gemeenten hebben echter nog geld gereserveerd voor de starterslening, maar de verwachting is dat dit budget snel op zal zijn. Consumenten die een voordelige starterslening willen afsluiten zullen er dus snel bij moeten zijn.

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.