Groen en duurzaam leennieuws

Goedkopere groene lening ook eerlijk.

De groene lening lijkt nu toch definitief zijn intrede te hebben gedaan in de financiele wereld. De voordelen van een groene lening, zoals deze nu op de kredietmarkt verschijnt, is niet alleen een lagere rente, maar ook de bron en voorwaarden lijken duurzaam en eerlijk te zijn.
Zo heeft bijvoorbeeld de groene kredietverstrekker Green Loans onlangs een groene lening uitgebracht waarbij het geld, dat beschikbaar is gesteld voor de lening, is opgehaald via groene beleggingsfondsen. Verder wil deze kredietverstrekker, onder het mom van duurzaam bankieren, de klant ook inzicht geven in de kosten over de gehele looptijd. Eerlijkheid door openheid van zaken dus.
Greenloans is een onderdeel van Fortis/ABN Amro en heeft zich gespecialiseerd in groene leningen.
Meestal wordt een groene lening, ook wel duurzame lening of ecolening genoemd, gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen, duurzame woningverbetering of voor een andere duurzame toepassingen.
Andere kenmerken van een zogenaamde groene lening zijn vaak de relatief lage rente, d.w.z. lager dan de reguliere lening rente, en de relatief lange looptijd. Denk dan aan 10 to 20 jaar.
Buiten de al genoemde voordelen zijn groene en duurzame leningen vaak ook nog fiscaal aftrekbaar en komen de bestedingsdoelen vaak in aanmerking voor subsidie.
Al met al lijken groene leningen zich te ontpoppen als eerlijke en relatief goedkope leningen..

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.