Leningen oversluiten

Lening oversluiten.

Het oversluiten van uw oude leningen of te dure leningen kan u veel geld besparen. Veel mensen hebben meerdere verschillende leningen tegelijkertijd lopen die hun uiteindelijk veel geld kosten. Onder verschillende leningen bedoelen we eigenlijk alle betalingsverplichtingen en schulden waar u (te hoge) rente over moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan uw persoonlijke lening, uw doorlopende krediet, uw creditcard, uw aankopen op afbetaling en het rood staan op uw bankrekening. Allemaal kredieten die een te hoge rente kunnen vragen en u dus te veel geld kunnen kosten. Niet alleen de kosten kunnen uit de hand lopen ook het overzicht kunt u kwijtraken als u meerdere leningen heeft lopen. Daarom kan het zinvol zijn om al deze kredieten samen te voegen in één nieuwe goedkope lening. Dit zogenaamde oversluiten van uw bestaande lening zal u veel geld kunnen besparen. Behalve geld besparen zal het dus ook nog eens kunnen zorgen voor overzicht en een stukje rust.
De verschillen tussen de geldverstrekkers, leningen, voorwaarden, geboden service en rente om uw bestaande lening over te sluiten zijn erg groot. Denk dan niet alleen aan verschillen in rente, maar ook overige voorwaarden spelen een grote rol. Een aantal geldverstrekkers heeft bijvoorbeeld een online lening oversluitservice wat veel zorgen kan wegnemen. Wij hebben een aantal kredietverstrekkers met elkaar vergeleken om eens te kijken hoe u nu het beste uw lening kunt oversluiten. Het oversluiten van leningen kan namelijk veel voordelen hebben, maar hoeft niet altijd voordelig te zijn. Onze conclusies hebben wij verwerkt in een aantal tips. Neem deze eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

Lening Oversluiten Tips.

 • Bereken eens wat u momenteel kwijt bent aan uw leningen en schulden.
  Bereken eens wat u nu geleend heeft en kwijt bent aan aflossing en rente. Denk hierbij dus niet alleen aan u nog lopende leningen of doorlopend krediet maar ook aan eventuele kosten van postorderkrediet, creditcards, rood staan enzovoort. In de meeste gevallen zult u erachter komen dat wat u nu betaald te veel is en dat het oversluiten naar één voordelige lening u veel geld kan besparen. De rente die berekend wordt over één hogere lening is ook bijna altijd lager dan de rente die u betaald over meerdere lagere leningen.
 • Vergelijk meerdere geldverstrekkers.
  Nu u er uit bent dat het oversluiten van uw bestaande leningen u veel geld kan besparen is het belangrijk om eens een aantal offertes op te vragen. Kijk niet alleen bij één bank of kredietverstrekker maar ga eens kijken bij meerdere kredietverstrekkers. Er zijn veel kredietverstrekkers die graag uw lopende leningen oversluiten en u graag een nieuwe lening willen aanbieden. Vergelijk deze aanbieders eens met elkaar. Het vergelijken is snel en gemakkelijk via het internet te doen en kan u veel geld besparen.
 • Vergelijk echt verschillende geldverstrekkers.
  Veel consumenten gaan toch vaak weer voor het afsluiten of oversluiten van hun lening eerst naar hun 'eigen' bank. Daar is op zich ook niets mis mee, maar wij willen u toch aanraden om ook eens verder te kijken. Er zijn namelijk veel kredietverstrekkers op de Nederlandse markt en de onderlinge rentes kunnen aardig verschillen. Banken staan er in onze vergelijking ook niet altijd bekend om dat ze de voordeligste rente aanbieden. Vergelijk dus eens leningen en offertes van verschillende instellingen. Ga dus bijvoorbeeld eens naar uw bank, maar kijk eens bij een aantal andere kredietverstrekkers en andere financiële instellingen. U zult net als ons zien, dat de verschillen enorm kunnen zijn. Het doel van leningen oversluiten is juist om kosten te besparen niet om aan een nieuwe dure lening vast te zitten.
 • Loktarief.
  Veel mensen kijken bij het vergelijken van leningen alleen naar de aangeboden rente. Dit is ook één van de belangrijkste manieren waarmee u kunt besparen op uw oude leningen. Toch moet u bij het vergelijken van leenrentes waken voor de zogenaamde loktarieven. Deze loktarieven zijn extra lage rentes waaroor een lening er op het eerste gezicht erg gunstig uitziet. U bent dan al gauw geneigd om te denken dat u hier misschien wel te maken heeft met de laagste rente en de goedkoopste lening. Bij loktarieven wordt de rente echter na een bepaalde periode verhoogt, waardoor u uiteindelijk alsnog duur uit bent. Het gaat dus vaak om tijdelijke lage leenrentes, waarbij het tijdelijke karakter vaak van te voren niet duidelijk is vermeld. Waak dus voor dit soort loktarieven, u kunt hierdoor bedrogen uitkomen.
 • Kosten vervroegd aflossen.
  Als u uw bestaande leningen vervroegd wilt aflossen kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Vaak is er zelfs sprake van een zogenaamde boete als u uw lening vervroegd wilt aflossen. Deze kosten zouden een rente voordeel straks weer ongedaan kunnen maken. Er zijn veel kredieten die geen extra kosten met zich meebrengen bij een vervroegde aflossing maar sommige leningen kennen deze boetes wel. Bijvoorbeeld postorderkredieten, doorlopende kredieten, creditcard schulden en rood staan geven vaak geen boetes bij vervroegd aflossen. Bepaalde persoonlijke leningen brengen deze kosten vaak wel in rekening. Informeer dus bij uw kredietverlener(s) hoe hoog deze kosten zijn als u vervroegd wil aflossen.
 • Hogere lening.
  Regelmatig komt het voor dat mensen er voor kiezen om bij het oversluiten niet alleen de huidige leningen af te lossen, maar ook gelijk extra geld te lenen. Ons advies zou zijn om hier voorzichtig mee te zijn. Het doel van oversluiten is meestal om geld te besparen en niet om straks alsnog aan onnodig hoge lasten vast te zitten. Aan de andere kant is het aflossen van uw bestaande leningen en oversluiten naar een hogere lening vaak voordeliger dan een nieuwe lening naast u al bestaande leningen af te sluiten. Toch adviseren wij u om goed na te denken over het doel van uw nieuwe lening  en de kosten die deze met zich mee gaat brengen. Aan de hand hiervan kunt u waarschijnlijk zelf de beste beslissing te nemen. Laat u zich bij twijfel altijd deskundig voorlichten.
 • Voorwaarden.
  Het volgende advies klinkt weer logisch maar wordt door veel mensen toch onderschat. Lees goed de voorwaarden door voor uw een nieuwe lening afsluit. Uit de voorwaarden kunnen verschillende gunstige maar ook ongunstige voorwaarden naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan de boeterente die u moet gaan betalen als u besluit weer over te sluiten. Let ook op aanvullende voorwaarden als een verplichte, vaak dure, verzekering die het rente voordeel weer ongedaan kan maken.
 • Oversluitservice.
  Een aantal kredietverstrekkers bieden een zogenaamde oversluitservice. Deze oversluitservice, berekent vaak snel of het voor u voordelig is om uw bestaande leningen over te sluiten. Ook lost de oversluitservice vaak uw oude leningen af en draagt zorg voor de afwikkeling van uw nog lopende leningen. Kortom een oversluitservice kan u veel werk uit handen nemen. Let echter wel op of hier nog extra kosten aan verbonden zijn. Zo niet dan kan een oversluitservice u veel gemak opleveren.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.