Lenen met BKR

BKR lening

Wat is nou de beste BKRlening? Waar moet u op letten en welke kredietverstrekkers bieden u nou de goedkoopste en beste BKRlening aan. Het draait bij het vergelijken van BKR leningen namelijk niet alleen om de laagste rente. Een factor als de laagste effectieve rente is veel belangrijker. De effectieve rente is namelijk niet alleen opgebouwd uit de in rekening gebrachte rente, maar ook andere kosten zoals de afsluitprovisie zijn hierin verwerkt. Kredietverstrekkers zijn verplicht deze effectieve rente in een offerte te vermelden.
Let op, bij een BKRlening spelen er meer factoren een rol. Het draait niet alleen om de laagste effectieve rente, maar ook om de aanvullende voorwaarden om een BKR lening te kunnen afsluiten. Een BKR registratie zegt namelijk helemaal niets over betalingsgedrag of betalingsachterstanden. Het overgrote deel van de BKR-geregistreerden zullen geen problemen hebben om een lening te krijgen. Het BKR hanteert namelijk verschillende codes. Een klein deel van de BKR-geregistreerden heeft echter een zogenaamde negatieve registratie, of negatieve BKR code en heeft hierdoor veel minder kans om een reguliere lening te krijgen. Er zijn echter nog een aantal kredietverstrekkers dat u, ondanks een BKR registratie, nog de mogelijkheid biedt om een zogenaamde BKR lening af te sluiten. Of het nou verstandig is om ondanks een negatieve BKR registratie een BKR lening af te sluiten is niet aan ons. Misschien is uw financiële situatie wel zo veranderd dat u straks in staat bent om de BKRlening terug te betalen, maar enige voorzichtigheid is wel geboden. Wij hebben eens een aantal BKRleningen met elkaar vergeleken en de conclusies voor u verwoord in een aantal tips.

BKR Lening Tips.

 • Vraag meerdere offertes op.
  Beperkt u zichzelf niet tot het opvragen van één offerte bij maar één kredietverstrekker, maar vraag meerdere offertes aan. Het aanvragen van een offerte is gratis en tegenwoordig zeer eenvoudig online te doen. De verschillen tussen de verschillende aanbieders zijn groot, dus beperkt u zich niet tot één enkele offerte. Het opvragen van verschillende BKR lening offertes geeft u ook een idee over wat er allemaal nog mogelijk is met een BKR registratie. Hoe meer u te kiezen heeft hoe voordeliger straks uw BKR lening.
 • Vergelijk meerdere offertes.
  Als u meerdere BKRlening offertes hebt aangevraagd heeft u ook alle kans om deze eens rustig te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de aangeboden rente maar kijk vooral naar de effectieve rente en andere aanvullende voorwaarden die er bij een BKRlening kunnen worden geëist. Zeker bij BKR leningen en kredieten kunnen de onderlinge verschillen erg groot zijn.
 • Leen niet meer dan nodig.
  De hoogte van de lening moet afhankelijk zijn van het doel. Alles wat u meer leent dan nodig geeft ook weer een hogere maandlast en betekent automatisch ook dat u relatief meer rente moet betalen over een bedrag dat u eigenlijk niet nodig had. Hoe hoger de lening, hoe hoger de maandelijkse lasten en dus hoe groter de kans dat u moeite zal krijgen om de aflossing te kunnen blijven voldoen.
 • Denk aan de toekomst.
  Hoewel de meesten met een negatieve BKR registratie misschien al blij zijn dat zij op dit moment nog een lening kunnen afsluiten is het toch belangrijk om aan de toekomst te denken. Bij het bepalen van de hoogte van u lening en het bepalen van wat u uzelf nu kunt veroorloven, is het ook belangrijk om aan de toekomst te denken. Hoe zeker is uw inkomen, zijn er situaties die uw financiële situatie in de toekomst kunnen veranderen. Probeer hier, voor zover als mogelijk, rekening mee te houden. Want ook bij een BKR lening zal de geldverstrekker zijn geld terug willen zien, ook in de toekomst.
 • Zoek een lening met een passende looptijd.
  Als u uiteindelijk de goede BKR lening gevonden hebt, let dan op de looptijd. De looptijd van een lening moet passen bij het doel van de lening. Het afsluiten van een lening over 10 jaar voor een computer of LCD tv, is niet aan te raden. Grote kans dat u na een aantal jaren, minder dan 10, al weer een nieuwe pc of tv hebt wilt aanschaffen, terwijl de eerste lening nog niet is afbetaald.
 • Let op koppelverkoop.
  Sommige kredietverstrekkers bieden BKRleningen aan tegen wat misschien lijkt op een lage rente, maar verplichten u vervolgens om hier een extra verzekering bij af te sluiten of hebben hier nog andere kosten die u niet direct in de rente terugziet maar wel moet betalen. Dit wordt ook wel koppel verkoop genoemd. De aangeboden BKRlening lijkt dan in eerste instantie zeer gunstig maar dit voordeel valt waarschijnlijk weer geheel weg na het daadwerkelijke afsluiten.
 • Beslis niet in één dag.
  Geeft u zichzelf de tijd om een beslissing te nemen over welke BKRlening er nou het beste bij u past. Laat u ook niet extra haasten door de beperkte geldigheid van leningoffertes. Het is waar, een offerte heeft vaak een beperkte geldigheid, maar als een kredietverstrekker u vandaag een BKR lening wil verstrekken wil deze kredietverstrekker het waarschijnlijk over twee weken ook nog wel. Verder zijn er waarschijnlijk meerdere financiële instellingen waar u ook een BKRlening kunt afsluiten.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.