Zelf BKR registratie opvragen

BKR Check

Er zijn verschillende manieren om zelf uw BKR registratie te controleren. Waar dit voorheen een gecompliceerde zaak was, is een BKR registratie tegenwoordig eenvoudig en snel zelf te checken.
Wilt u zelf een BKR registratie opvragen dan heeft u twee zaken nodig namelijk:
- een geldig legitimatie bewijs,
- een correct ingevuld aanvraagformulier.
Dit aanvraagformulier, dat is gekoppeld aan de consumentenbrochure "Wat doet het BKR voor mij", kunt u bij iedere bank in Nederland gratis krijgen. U hoeft dus niet perse klant bij een bank te zijn om het registratie formulier te kunnen verkrijgen. Wanneer u het formulier correct en volledig heeft ingevuld kunt u dit vervolgens weer inleveren bij een bank.

Om de BKR registratie op te kunnen vragen moet u zich vervolgens kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs en moet u administratiekosten betalen. In 2010 waren de kosten voor een BKR check of BKR controle € 4,95 per inzage.
Nadat de aanvraag is gedaan kunt u meestal binnen 7 werkdagen het BKR overzicht thuis in de bus verwachten. Er bestaat ook de mogelijkheid dat u het overzicht zelf ophaalt bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, maar dan moet u dit wel vooraf melden bij het BKR. Het is vooralsnog niet telefonisch mogelijk om uw BKR gegevens op te vragen. Dit heeft te maken met de privacy gevoelige informatie dat u wilt opvragen, waarvoor u dan ook zeer terecht eerst zal moeten legitimeren.

 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale lening site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.